BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, July 12, 2010

pindah jom?

Memandangkan blog ni da macam walmart, sayur roti water heater semua pon ada, aku ingat nak mula menulis di blog kedua, lebih kemas dan seiringnya. Jemput, http://penjurusaya.blogspot.com/

Saturday, July 3, 2010

Kings and Queens-30 Seconds to Mars BBC Radio 1

Oranje


We love orange, orange juice, fresh orange, annoying orange, you name it. The word orange is derived from Sanskrit, nāraṅgaḥ, an orange tree. In Tamil,orange is known as 'Narandam'. In Telugu the orange is called 'naringa'. And now in a year 2010, orange is known as Netherlands. And we still love orange. 2 more matches oranje!

Sunday, June 27, 2010

Musical Instruments


Gitar

Orang main gitar, petik sana pull off sini kita dengar "ohh bunyi tali"

Drum

Orang main drum, rolling sana double paddle sini kita dengar "ohh raya cina ni"

Piano

Orang main piano, tekan sana step sini kita dengar "ohh sedap buat lullaby"

Violin

Orang main violin, gosok sana picit sini kita dengar "ohh sangat berseni"


Musical Instruments, they put something special in you, get to know them one or two you might feel something new.

Tuesday, June 22, 2010

B.o.B - Airplanes ft. Hayley Williams of Paramore [Official Music Video]

Sunday, May 9, 2010

Leaving On A Jet Plane Cover By Icha

video

Sunday, April 18, 2010

Bilik Saya

http://penjurusaya.blogspot.com/

Sunday, March 21, 2010

Plenty of fish in the sea

Masinnya air laut tak mampu menyerap ke dalam isi ikan.. tetapi bila ikan sudah mati, secubit garam pun sudah cukup untuk memasinkannya... begitulah juga hati, hati yang hidup sangat sukar dinodai tetapi bila hati telah mati, mudahnya dipengaruhi.. Semoga Allah sentiasa memelihara hati kita.. Hati yang dipilih Allah untuk mendapat hidayahNya sudah tentu hati yang menyesali akan dosa2nya...:)

Sunday, March 7, 2010

formspring.me

Ask me anything http://formspring.me/shrdnrs

would you suck a dick for the ability to fly?

i would rather stay on the ground. thnx for the offer though

Ask me anything

Saturday, March 6, 2010

very nice. takmau la tapis2. haha. so ape plan spring?

tentative akan diberi tau kemudian ari...ifr dlo haha

Ask me anything

selamat datang. nak ajak sape lagi buat mende nie?! hahahah

ramai2 buat, tapi soklan kena direct xle tapis2 ar kan haha

Ask me anything

This is new

http://www.formspring.me/shrdnrs

Wednesday, February 17, 2010

Perempuanku



Colors cant separate us















Happy although we're not in the same shoes












Don't need a ticket to enter her heart














Can see you through the mirror













My girlfriends

Tuesday, February 16, 2010

农历新年 All (BB)


My very own sweet and sour fish. Very rare this one, cant get it anywhere else haha. Gong Xi Fa Cai all, wishing you a prosperous and joyful year ahead.

Monday, January 25, 2010

Him and Her (Al-Fatihah)

I wish i could stop writing the same essay, over and over again.
A million or a couple feels the same.
The feeling of losing someone.
It comes back, miss me perhaps.
It's been a year or more since she left me.
Now him.
Now the burdens are balanced.
On the right and left shoulders.



Tuhan Maha Kuasa, mengatur segala.

Al-Fatihah Apak.

Tuesday, January 12, 2010

Layu Dalam Melayu

Aku lihat layu dalam Melayu
Aku pasti bukan aku seorang saja yang nampak
Ada juga bercadang bertanya tuan punya
Tapi bercampur risau dengan tak tergamak
Nanti dikata tak bersyukur, dikata tak sedar diri
Jadi aku menyendiri, memerhati dan akhirnya mengakui
Yang kita sendiri
Membiarkan bunga raya melayu ke kanan
Dan dibiar bunga tak cantik mekar di kiri

Aku lihat layu dalam Melayu
Tanah air kita yang punya
Kita siram, kita baja tapi angin api kita lupa
Mereka merancang masa menjilat bangsa

13 harimau bertukar menjadi mangsa
Kita lupa nenek moyang kaya-raya
Jangan sekali-kali digadai harta-bendanya

Ku lihat layu dalam Melayu
Ku lihat layu dalam Melayu
Ku lihat layu dalam Melayu

Takkan Melayu hilang di dunia
Ya... tapi apa guna tak hilang di dunia
Kalau kewujudan tidak dirasa
Petah berbahasa kudrat tak berjasa
Orang berbudi kita hanya tahu merasa
Selalu lari bila dirapat
Selalu malu bila soalan diaju
Selalu segan memberi pendapat
Rela mengikut dari meneraju
Belum nyanyi sudah bersorak
Suka berjanji dalam borak
Bukan kata tak ada otak
Cuma tak berfikir di luar kotak

Ku lihat layu dalam Melayu
Ku lihat layu dalam Melayu
Ku lihat layu dalam Melayu


Aku jadi sayu
Bunga menangis dia mendayu
Mahu jadi cantik tetapi ragu
Aku merayu
Bangunlah semula hidup kembali
Jangan tunggu matahari mati
Cepatlah mekar sebelum terlerai

Perjuangan kita belum selesai
Perjuangan kita belum selesai
Perjuangan kita belum selesai

Layu - Malique